Broodsommelier
in opleiding

Sinds de zomer van 2024 volgt Reindert de opleiding tot Broodsommelier aan de Akademie Deutsches Bäckerhandwerk in Weinheim, Duitsland. Deze opleiding behandelt onder andere de geschiedenis van brood, brood uit verschillende landen en culturen, ingrediëntenkennis en food pairing. Ook is er veel aandacht voor het ontwikkelen van zintuiglijke vaardigheden, zodat deelnemers in staat zijn om brood te omschrijven zoals een sommelier dat doet.

"Een broodsommelier beschrijft brood aan de hand van de 'Weinheim Broodtaal'. Deze systematische methode zorgt ervoor dat het brood op een gestructureerde manier wordt omschreven, wat leidt tot een helder en gedetailleerd beeld van het product."

Tijdens deze intensieve opleiding richt Reindert zich specifiek op de Nederlandse broodcultuur. Hij doet onderzoek naar de Nederlandse broodgeschiedenis, populaire broodsoorten en de verschillende broden per regio op sensorisch vlak. De kennis die hij opdoet in zijn werk als Technical Application Manager bij CSM Ingredients en als Meester Boulanger komen hierbij goed van pas.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?
Neem dan contact op met Reindert.

contact

Contact

Voor vragen is Reindert Hameeteman te bereiken via
e-mail rhameeteman@live.nl
telefoonnummer +31652411794
of via Facebook, Instagram of LinkedIn.