Reindert is geboren in 1984 op Goeree-Overflakkee. In zijn eerste levensjaren woonde hij naast een kleine dorpsbakker waar op de ambachtelijke manier brood en banket werd gemaakt. Hij vond het prachtig om mee te kijken; uit een blok marsepein ontstonden allerlei figuurtjes, koekjes werden gebakken, taarten werden prachtig versierd. En natuurlijk kreeg hij de randjes om te proeven!
Op latere leeftijd verhuisde hij naar Goes. Hij woonde niet meer naast een bakker, maar de interesse was gewekt. Van zijn zakgeld kocht hij kook- en bakboeken. Rond zijn achtste verjaardag wist hij het dan ook zeker: hij wilde kok worden. Met een schort en echte koksmuts maakte hij gerechten voor zijn familie.
Tijdens de opleiding Consumptieve Techniek wilde hij toch verder met bakken in plaats van koken. Hij was gefascineerd door de verschillende technieken en processen. Dat je van een paar ingrediënten zulke mooie producten kon maken, trok hem ontzettend aan.
Op een dag riep zijn leraar zich bij hem. Hij zei: “Ik heb een baantje voor je. Je kunt dit weekend beginnen.” Zo kwam hij op zijn vijftiende aan zijn eerste weekendbaantje.
Reindert werkt vervolgens 13 jaar bij verschillende ambachtelijke bakkerijen. Eerst gaat hij aan de slag als banketbakker, later komt de interesse in brood en werkt hij als broodbakker. Tijdens het werken volgt Reindert verschillende vak gerichte cursussen en opleidingen. Als hij de avondlessen op HAS in den Bosch heeft gevolgd gaat hij anders naar het proces en werkzaamheden kijken.
In 2012 start Reindert als Bakery Specialist Ingredients and Process Technology bij de Koninklijke Zeelandia Groep in Zierikzee. Hier gaat een wereld van ingrediënten en kennis voor hem open. Na 5 jaar in de productontwikkeling en met basisgrondstoffen te hebben gewerkt, stapt hij over naar de technische ondersteuning als Bakkerijadviseur brood.
"Door samen te bakken met buitenlandse collega’s is mijn kennis over de internationale producten vergroot."
Binnen deze functie komt hij bij verschillende bakkerijen in het binnen- en buitenland voor technisch advies. Hier ziet hij veel wisselende processen en leert te kijken vanuit verschillende invalshoeken. Na 10 jaar Zeelandia maakt hij de overstap naar CSM Ingredients in Goes.
Bij CSM ingredients werkt hij als Technical Application Manager voor de industrie. Binnen deze baktechnische functie is hij verantwoordelijk voor de technical performance van CSM Benelux (brood)ingrediënten in de Nederlandse en Belgische markt. Daarnaast is hij ook de eerste contactpersoon voor de technical performance van het Waldkorn® merk. Deze functie is een combinatie van zijn oude functies bij Zeelandia. De ingrediëntenkennis van de functie Bakery Specialist en de proceservaring als Bakkerijadviseur valt hier perfect samen.