Al jaren is Reindert werkzaam bij verschillende bakkerij grondstoffenleveranciers. Vanuit deze functie geeft hij regelmatig demonstraties, hierbij laat hij de mogelijkheden zien van grondstoffen en producten. Naast deze mogelijkheden legt hij ook de werking van grondstoffen uit, hierbij zijn de karakteristieke kenmerken natuurlijk heel belangrijk. De theoretische kennis van grondstoffen is daarom een belangrijk onderdeel tijdens zijn demonstraties.
Reindert deelt graag zijn beweegredenen met de groep en is nieuwsgierig naar andere meningen en gedachtes. De interactie met de bezoekers is zo snel op gang gebracht. Hij heeft demonstraties gegeven in binnen- en buitenland, zowel voor veel voorkomende productgroepen, maar daarnaast ook voor specialistische producten. Denk daarbij aan: zuurdesembrood, brioche, viennoiserie, frituurwerk (oliebollen) en seizoensproducten.
"Tijdens de demonstratie zoek ik naar interactie door vragen te stellen aan het publiek, deze interactie is dan ook erg leuk en geeft soms een onverwachte wending aan de demonstratie."
Naast demonstraties geeft Reindert graag workshops voor vakscholen en bedrijven. Met de workshop gaan mensen zelf aan de slag met uiteenlopende recepten. Tijdens het bereiden van de recepten legt Reindert uit waarom bepaalde ingrediƫnten gebruikt worden. Hij deelt hierbij graag de kennis die hij heeft opgedaan bij productontwikkeling en tijdens bezoeken aan diverse bakkerijen.
De workshops kunnen op verschillende locaties plaats vinden, bijvoorbeeld in bakkerijen, scholen, proefbakkerijen en winkels. Groepen of individueel? Alles is mogelijk en natuurlijk aanpasbaar naar het niveau van de deelnemers.
Wilt u meer informatie of heeft u vragen?
Neem dan contact op met Meester Boulanger Reindert.