Terug naar de recepten

Rustiek brood recept

Feestelijke pistache
broodjes

Bekijk de reel van deze feestelijke pistache broodjes op Instagram!

Een brood dat gemaakt is voor feestelijke gelegenheden! Bij een feest mag een goed brood natuurlijk niet ontbreken. Dit brood heeft niet alleen een kleurrijke buitenkant maar is ook nog eens feestelijk gevuld met pistachenoten en cranberry’s.

Het deeg is gemaakt met natuurlijke grondstoffen van algen en rode bieten. De kleuren aan de buitenkant van het brood komen door de vulling weer terug in de binnenkant. De groene kleur is van de pistachenootjes en de rode kleur van cranberry's. Zo is het samen een mooi geheel. Daarnaast is de bijzondere smaak van pistache heerlijk te combineren met zoetzure cranberry's. Dit brood is niet voor niks ook erg lekker bij een kaasplankje!

Feestelijk pistache broodjes

GROEN DEEG
100% - T65
0,5% - Gist
1,5% - Zout
56% - Water
4% - Algenpoeder


ROOD DEEG
100% - T65
0,5% - Gist
1,5% - Zout
56% - Water
4% - Rode bieten poeder


GEVULD
DEEG
20% - T80
30% - T45
50% - T65
10% - Desem
1% - Gist
2% - Zout
3% - Honing
80% - Water

20% - Gebruineerde noten
20% - Pistachenoten
20% - Cranberry's

Werkwijze Gekleurde degen

Voeg alle grondstoffen samen en kneed het deeg goed af. Verpak dit in plastic en plaats in de koeling voor een nacht. Rol het rode en groene deeg uit tot 5 mm. Maak de groene plak vochtig en plaats het rode deeg hierop. Snijd hiervan banen van 1 cm. Kantel deze banen en plak ze tegen elkaar aan. Rol dit deeg uit tot 1,5 mm en snijd ervan banen van 12 cm bij 20 cm.


Werkwijze gevuld deeg

Week van te voren de 2 soorten noten. Maak van de grondstoffen een goed afgekneed deeg. Laat het deeg 45 minuten staan en plaats het daarna in de koeling voor een nacht. 

Haal het deeg uit de koeling en weeg stukken af op 150 gram. Vorm een losse punt van het deegstuk. Laat voor 20 minuten liggen als puntrijs. Hierna van het deegstuk een 18 cm lang stokbroodje vormen. Bevochtig een gekleurde plak deeg en leg hierop een opgemaakt deegstuk. Vouw het deegstuk rondom in. Plaats de deegstukken op de inschieters en dek dit af.

Narijs 60 minuten.

Bakken op 250°C voor 24 minuten.
Dit brood wordt iets kouder gebakken dan normaal desembrood, dit om de kleur te behouden.

Bekijk alle recepten

Contact

Voor vragen is Reindert Hameeteman te bereiken via
e-mail rhameeteman@live.nl
telefoonnummer +31652411794
of via Facebook, Instagram of LinkedIn.