Terug naar de recepten

Viennoiserie recept

moon CROISSANTS

Bekijk andere video's op Instagram

Een croissant, maar dan in de vorm van de maan. Dat is niet het enige wat hieraan anders is, deze moon croissant is gevuld met deeg van chocolate chip cookies!
Een echte guilty pleasure!

Deze moon croissant is gemaakt met een basisrecept voor getoerd gerezen. De banen van het deeg lopen anders dan van traditionele croissants. Na het toeren snijd je stroken die een kwartslag gedraaid worden. Hierna moet het deeg worden uitgerold en in stroken gesneden. Op deze stroken gaat het gekoelde koekdeeg, netjes invouwen. Na het bakken is de croissant helemaal gevuld door het koekdeeg, dit komt door de bakpoeder in het koekdeeg.

De moon croissant heeft een krokante buitenkant en een heerlijke zoete vulling, een aanrader voor elke chocolade liefhebber!

Meester Boulanger Reindert Hameeteman - Moon croissant

DEEG
100% - T45
6% - Gist
2% - Zout
2% - Melkpoeder
10% - Desem
10% - Suiker
5% - Vers ei
10% - Roomboter
38% - Water
4% - Honing

50% - Toerboter

KOEKJESDEEG
15% - Roomboter
14% - Suiker fijn
14,5% - Lichtbruine suiker
7% - Heel ei
25% - Bloem
0,5% - Bakpoeder
1% - Zout
24% - Chocoladedruppels

Werkwijze KOEKjesDEEG

Maak de roomboter en suiker zalvig en klop de eieren los. Voeg alle droge ingrediënten toe en meng kort. Wanneer dit goed is gemengd, voeg dan de chocoladedruppels toe. Plaats dit deeg in de koeling.



Werkwijze croissantDEEG

Rol het deeg uit en vouw de plastische toerboter in. Toer het deeg 1x in drieën en 1x in vieren. Rol het deeg uit tot 10 mm. Snijd van de plak een aantal repen van 1 cm breed en leeg deze, 1 slag gedraaid, op de bovenkant van de overgebleven plak totdat deze vol is. Rol het deeg uit tot 2,7 mm. Snijd hieruit een cirkel van 15 cm. Rol in deze cirkel 100 gram koekjesdeeg. Leg de gevulde Moon Croissant tussen 2 ronde ringen zodat de vorm behouden blijft.


Narijs 100 minuten.

Afspuiten met eidooier.
Bakken op 165°C voor 21 minuten in de heteluchtoven met stoom.


Meester Boulanger Reindert Hameeteman - Moon croissant
Bekijk alle recepten

Contact

Voor vragen is Reindert Hameeteman te bereiken via
e-mail rhameeteman@live.nl
telefoonnummer +31652411794
of via Facebook, Instagram of LinkedIn.