Dit brood is prachtig om te zien, de warme oranje kleur trekt gelijk je aandacht en zorgt dat je nieuwsgierig bent naar de smaak. De zoete puntpaprika’s geven niet alleen een prachtige kleur maar ook een heerlijk zoete smaak aan het brood.
Het uiterlijk van dit desembrood is spannend en dat proef je! Naast de puntpaprika's zitten er namelijk ook chilivlokken door het deeg. Daarnaast geeft de decoratie van maanzaad en sesamzaad een nootachtige smaak en een prachtig contrast. Dit heerlijke brood is lekker bij de lunch met hartig beleg of in de avond met een pittige kaas en een glaasje wijn.
PAPRIKAPUREE
Verse zoete puntpaprika's
Olijfolie
DEEG
90% - Bloem T65
10% - Bio Siegle T130
1,5% - Zout
0,3% - Gist
15% - Desem
0,2% - Chilivlokken
30% - Water
60% - Paprikapuree
DECORATIE
80% - Maanzaad
20% - Sesamzaad
Werkwijze PAPRIKAPUREE
Snijd de paprika’s in grove stukken en leg op de bakplaat. Besprenkel dit met olijfolie en rooster die op 240°C voor 18 minuten. De geroosterde paprika’s in een blender doen en pureren.
Plaats de puree voor een nacht in de koeling.
Werkwijze DEEG
Kneed van alle ingrediënten en de paprikapuree een goed afgekneed deeg, voeg al draaiend de laatste 20% water toe als het deeg al is ontwikkeld. Geef het deeg 90 minuten bulkrijs.
Weeg het deeg af op 190 gram en punt dit op. Laat het voor 30 minuten liggen voor de puntrijs. Hierna opmaken als een stokbrood en drie strengels bij elkaar vlechten. Decoreer de vlecht met het maanzaad dat is gemend met het sesamzaad. Plaats daarna de deegstukken tussen kleedjes.
Plaats het deeg overnacht in de koeling.
Plaats de deegstukken op de inschieters.
Temperatuur van 260°C kap en 240°C vloer, terug laten vallen naar 230°C kap en 210°C vloer in de inschietoven.
Bakken voor 40 minuten met stoom, waarvan de laatste 5 minuten met de schuif open.